بازدیدها: 2
این فایل در قالب پاورپوینت PowerPoint در ۱۶ اسلاید تهیه و تظیم و در آن به انرژی های تجدیدناپذیرپرداخته است.
انرژی (از واژه یونانی ἐνεργός به معنی فعالیت) یا کارمایه، در فیزیک و دیگر علوم، یک کمیت بنیادین فیزیکی است. انرژی کمیتی است که برای توصیف وضعیت یک ذره، شیئ یا سامانه به آن نسبت داده میشود. در کتابهای درسی فیزیک انرژی را به صورت توانایی انجام کار تعریف میکنند. ِ تا به امروز گونههای متفاوتی از انرژی شناخته شده که با توجه به نحوهٔ آزادسازی و تأثیر گذاری به دستههای متفاوتی طبقهبندی میشوند از آن جمله میتوان انرژی جنبشی، انرژی پتانسیل، انرژی گرمایی، انرژی الکترومغناطیسی، انرژی شیمیایی و انرژی الکتریکی و انرژی هستهای را نام برد. در علم فیزیک انرژی را به دو بخش تفسیم میکنند:
۱- اکسرژی (بخش مفید انرژی)
۲-انرژی (بخش قابل تبدیل انرژی (انرژی در واقع به نوعی از انرژی تبدیل میشود که در آن شرایط برای ما ممکن مفید یا غیر مفید باشد)).
عامل، حامل و منبع همه گونه انرژیهایی که بشر از آن استفاده میکند (انرژی مواد فسیل، انرژی آبی و غیره) خورشید است، بجز انرژی هستهای.
طبق نظریهٔ نسبیت مجموع «جرم و انرژی» پایدار و تغییر ناپذیر است (و آن را قانون پایستگی انرژی مینامند)؛ بدین معنا که انرژی از شکلی به شکل دیگر و یا به جرم تبدیل شود ولی هرگز تولید یا نابود نمیشود. بر طبق تئوری نور بقای جرم و انرژی پیامدی از این اصل است که قوانین فیزیکی در طول زمان بدون تغییر باقی میمانند. انرژی هر جسم (طبق نسبیت خاص) جنبش ذرات بنیادی آن جسم است و مقدار آن از معادلهٔ معروف آلبرت اینشتین بدست میآید: (باید توجه کرد که این معادله تنها انرژی موجود ذرات را بدست میدهد و نه دیگر گونههای انرژی (مانند جنبشی یا پتانسیل). انرژی توانایی انجام کار میباشد یعنی ما برای اینکه بتوانیم کار های خود را انجام دهیم و یا حتی حرکت کنیم به انرژی نیاز داریم
انرژي از مهمترين كار مايه و اصليترين نيروي اساسي زندگي بشري محسوب گشته و تاريخ و تمدن بشري بر بنياد ابداعات و كشفيات در جهت تبديل انرژيهاي مختلف به يكديگر شكل گرفته است. انرژي از اركان تمدنهاي بشري و در نتيجه اساس توليدات اجتماعي به شمار ميرود. انقلاب صنعتي كه بر تمامي عرصهها و فعاليتهاي اقتصادي ـ اجتماعي بشري تأثير به سزايي داشت، در نتيجه بكارگيري و بهرهبرداري از اشكال مختلف انرژي به وقوع پيوست. اينك بشريت با كارگيري انواع انرژيهاي مختلف فسيلي و غيرفسيلي در آستانه هزاره سوم قرار گرفته است وسعي بر محدود كردن انرژيهاي به دست آمده از سوختهاي فسيلي داشته و درصدد به كارگيري نوعي از انرژي به منظور صرفهجويي در انرژيهاي ديگر است.
فعاليتهاي مختلف اقتصادي و توليدي در كشور ما يكي از مصاديق اسراف در مصرف انرژي در جهان به شمار ميرود. ابتداييترين تمهيدات در جهت صرفهجويي در اين زمينه جهشي عظيم در اقتصاد كشور را ميتواند موجب گردد. يكي از بخشهاي مهم در اين زمينه طراحي و ساختمانسازي است كه با بكارگيري فنون طراحي و ساخت ميتوان صرفهجويي قابل توجهي در مصرف انرژي داشته و در نتيجه آلودگي ناشي از آن را نيز به ميزان زيادي كاهش داد.
انرژی های تجدیدناپذیر انرژی هایی هستند که به آسانی مانند انرژی های تجدید پذیر در دسترس نمی باشند. این نوع انرژی ها برای تولید به زمان بسیار طولانی و حتی میلیون ها سال نیازمند می باشند. البته در حقیقت این انسان ها می باشند که نیاز مهم و اولیه به آن ها را دارند. برای نمونه نفت (تیل) در طی میلیونها سال از گیاهان و حیوانات درست شده و برای تجدید آن به این شکل باید میلیونها سال بگذرد. میزان استفادهی فراوان و نیاز شدید بشر به این نوع انرژیها باعث شده که به سرعت به سمت پایان حرکت کنند. از نمونههای انرژیهای تجدید ناپذیر میتوان به نفت، گاز، زغال سنگ و اورانیوم اشاره کرد.
منابع انرژی غیر قابل تجدید از زمین به خارج می آیند همانند مایع ها، گازها و جامدات. میلیونها سال قبل، حتی قبل از تولد اولین دایناسور، موجودات و گیاهان بسیاری بر روی زمین زندگی میكردند. بقایا و اجساد این گیاهان و جانوران (فسیلهای باقیمانده از آنها) در زیر گل و لای مدفون شده و به تدریج به لایههای پایینی زمین كشیده میشدند. این بقایا بر اثر فشار لایههای زمین و گرمای هستهی مركزی زمین به تدریج به منابع سوختی تبدیل شده اند به همین خاطر به آنها سوخت های فسیلی نیز گفته می شود. این منابع انرژی به عنوان منابع تجدید نشدنی مورد بررسی قرار میگیرند زیرا آنها نمی توانند در یك دوره زمانی كوتاه دوباره ساخته شوند.
…