بازدیدها: 0
این فایل در قالب پاورپوینت PowerPoint در ۱۹۴ اسلاید تهیه و تظیم و در آن به نور در معماری پرداخته است.
نور از نظر فيزيکی عبارت است از انرژی تشعشعی که بِين طول موجهای مشخص واِقع شده است .از سوی ديگر تظاهر ديد از انرژی تشعشعی.
کاربردها و ویژگیها
بخش عمدهای از تاثیرگذاری تصویر، ناشی از کار نورپردازی آن است.
در سینما، نورپردازی چیزی فراتر از نورتاباندن به اشیا، فقط برای نمایاندن آنها است. بخشهای روشنتر و تیرهتر درون قاب به ساختهشدن ترکیببندی هر نما کمک میکنند و به این ترتیب نگاه ما را به اشیا و کنشهای خاص معطوف میدارند. یک لکه که نور بیشتری دریافت کرده، میتواند چشم بیننده را به یک نکته مهم جلب کند، در مقابل، سایه جزئیات را پنهان میکند یا تعلیق ایجاد میکند درباره اینکه چه چیزی ممکن است در آنجا، در پشت سایه باشد.
نورپردازی کمک میکند تا بافتها جلوهگر شوند: خطوط یک صورت، ظرافت تار عنکبوت، بافت زبر چوب، درخشندگی یک قطعه جواهر و …
همچنین نورپردازی به ترکیببندی کلی نما شکل میدهد. نورپردازی میتواند حس ما از شکل و بافت اشیای نمایش داده شده را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال اگر به توپی از پهلو نور بتابد یک نیم دایره خواهیم دید و اگر از جلو به آن نور بخورد، گرد به نظر خواهد رسید.
انتخاب و طراحي نورپردازي ميتواند به اندازه انتخاب رنگ و مبلمان براي دكوراسيون مهم باشد. با استفاده خلاقانه از آن ميتوان ويژگيهاي مهم موجود در چيدمان را سايه روشن و برجسته ساخت و بر سبك دكوراسيون تاكيد كرد. نورپردازي به طور …
انتخاب و طراحی نورپردازی میتواند به اندازه انتخاب رنگ و مبلمان برای دکوراسیون مهم باشد. با استفاده خلاقانه از آن میتوان ویژگیهای مهم موجود در چیدمان را سایه روشن و برجسته ساخت و بر سبک دکوراسیون تاکید کرد.
نورپردازی به طور کلی به چهار صورت انجام میشود: نورپردازی کلی، تاکیدی، کاربردی و دکوراتیو. برای اجرای یک نورپردازی قابل کنترل، راحت و کاربردی، باید استفاده از همه این حالتها به صورت انفرادی یا ترکیبی اولویتبندی شوند. این کار بسیار ساده و آسان است، فقط کافیست از خود بپرسید: “به چه چیزی نیاز دارم و چه نوع نورپردازی میتواند برای نیاز من مناسب باشد؟”
نظر بگیرید. چراغهای رومیزی و آویزهای سقفی، نمونههای خوبی برای این نوع نورپردازی هستند.
نورپردازی کلی:
این نوع نورپردازی اصلیترین حالت است که به نورپردازی محیطی نیز معروف است و در حقیقت جایگزین نور طبیعی روز میشود. این نوع روشنایی میتواند از طریق چراغهای سقفی، دیواری، رومیزی و لوسترها و همچنین ترکیبی از سه نوع نورپردازی دیگر به وجود آید.
.
نورپردازی کاربردی
.نورپردازی کاربردی یعنی تامین نور کافی و مناسب برای انجام هر فعالیتی. فعالیتهایی که در هر اتاق انجام میدهید را ارزیابی کنید (مطالعه، آشپزی، کار با کامپیوتر و…) و برای هریک از آنها نورپردازی مناسبی را در نظر بگیرید. چراغهای رومیزی و آویزهای سقفی، نمونههای خوبی برای این نوع نورپردازی هستند.
نورپردازی تاکیدی:
از نامش پیداست که از این نوع نورپردازی برای تاکید بر حضور عنصری مهم و زیبا در دکوراسیون، مانند تابلوهای هنری، مجسمهها و… و نیز برای ایجاد احساسی دراماتیک در فضا استفاده میشود. این نوع نورپردازی حتما باید در کنار نورپردازی کلی و برای ارتقاء حال و هوای فضا به کار گرفته شود. نورپردازی شناور، نورهای نقطهای و نورپردازی خطی از انواع مهم این نوع نورپردازی هستند که میتوانند به ایجاد سایه-روشن در دکوراسیون و جلب نظرها به سوی قسمتی خاص در چیدمان به شما کمک کنند
به طورکلی هر اتاق به ۳نوع نورپردازی نیازمند است :
۱-نورپردازی عمومی یا نور پس زمینه
۲-نورپردازی کانون
۳-نورپردازی دکوراتیو
حل وابستگی شديد وضع روشنايی درون به محيط بيرون:
۱- سطوح شيشه ای را به ترتيبی در نظر بگيريم که به طور مستقيم در معرض تابش نور قرار نگيرد
۲-استفاده از پنجره های رنگی
۳- استفاده از پرده های متحرک
سه امکان ارتباط بصری بين داخل و خارج:
۱-از طريق روزنه ها فقط نور به داخل راه دارد .
۲- علاوه بر ورود نور راه ديد به بيرون باز باشد.
۳- هم نور به داخل می آيد هم امکان ديد از هر طرف وجود
نورپردازی ونورمناسب:
نورپردازی به طور کلی بهتر است به گونه ای باشد که صفحه های مختلف روشنایی را برای شرایط متفاوت بهره برداری تامین کند.
بانورپردازی می توان فضا را تفکیک کرد وبخشهایی از آن را مورد تاکید قرارداد.
با نوزپردازی می توان فضاهای اصلی وفرعی وسرویسها را میتوان با نورهای مختلف از هم تفکیک کرد.
نورپردازی رو به پایین:
نورپردازی رو به پایین مانند آنچه خورشید برای انتشار نور طبیعی انجام میدهد، نور را از بالا روی فضا و عناصر موجود در آن میتاباند. یک لوستر یا چراغ آویزی نمونهای کلاسیک برای نورپردازی رو به پایین است.
مزیت: اطمینان وجود دارد که نور به تمام قسمتهای فضا میرسد.
عیب: سبب ایجاد سایهای نازیبا روی چهره افراد میشود و میتواند بسیار تند و شدید باشد.
نورپردازی رو به بالا
این نوع نور، میتواند عناصر خاص موجود در دکوراسیون را که مورد علاقه شما نیز هستند سایه روشن کند و آنها را در دکوراسیون برجسته سازد. برای داشتن این نوع نور، باید چراغ یا منبع نوری را پایین و پشت یک گیاه یا مجسمه یا هر عنصر دیگری که در نظرتان است قرار دهید.
مزیت: برای روشن کردن و تاکید بر حضور هر عنصری که تمایل دارید بسیار مناسب است.
عیب: میتواند سایههای ناخوشایند روی دیوار بسازد
دیوارشویها:
این نوع نورها، روی سطوحی مانند دیوارها و از پایین به بالا یا از بالا به پایین (رو به بالا برای افزایش ارتفاع سقف و رو به پایین برای گرم و صمیمیتر کردن فضا) منتشر میشوند و توسط چراغهایی روی سطح یا بر سقف بالای آن تامین میشوند.
مزیت: از شدت و خیرهکنندگی نور، زمانی که نور در فضای اتاق منعکس میشود میکاهد و سبب میشود حالتی ملایم و خوشایند به وجود آید.
عیب: برای داشتن جلوهای خوب باید با دقت و به درستی با دیگر منابع نور هماهنگ شود
نورپردازی محصور یا گلدانی:
با وجود این نوع نورپردازی میتوان مطمئن بود بدون اینکه ارتفاع سقف اشغال شود، نور لازم برای تمام قسمتهای اتاق تامین میشود. لامپهای هالوژن ولتاژ پایینی که معمولا برای این نوع نورپردازی دور تا دور سقف استفاده میشوند مقرون به صرفه هستند.
مزیت: این نوع نورپردازی جلوهای مدرن، تمیز و شیک به فضا میدهد و میتوان گفت از انواع ارزان نورپردازی به شمار میآیند.
عیب: برای نصب چراغها روی سقف باید حفرهای را به عمق کافی به وجود آورید
…